Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 48. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

48. Teden slovenske drame

Afterparty: Kristina Oberžan & Klemen Smolej

Po ogledu predstave vas vabimo na družabni dogodek - afterparty v foajeju Prešernovega gledališča, kjer bomo lahko uživali ob vokalu Kristine Oberžan, ki jo bo spremljal Klemen Smolej na kitari.

Oba izvajalca je glasba očarala že v otroštvu.

Kristina Oberžan je svojo glasbeno pot začela kot saksofonistka, nadaljevala s študijem jazz petja v Ljubljani pri profesorici Nadi Žgur. Leta 2002 je prejela štipendijo za študij na ameriškem kolidžu - Berklee College of Music – kjer je leta 2005 tudi diplomirala. Dve leti pozneje je iz jazz petja še magistrirala v Grazu na Univerzi uprizoritvenih umetnosti in glasbe (Univesität für darstellende Kunst und Musik). Na EMI je nastopila enkrat, leta 2004 z "Mavrico", na Slovenski popevki pa dvakrat: 2006 z "Vsak dan je drugačen" – nagrada za najboljšo izvedbo − ter 2010 s skladbo "Romantičen večer".

Klemen Smolej se je kitare začel učiti na Glasbeni šoli Jesenice pri svojem očetu. Po zaključenem študiju klasične kitare na Akademiji v Ljubljani je nadaljeval študij jazz kitare na Deželnem konservatoriju za jazz v Celovcu ter opravil Berklee music online – Jazz guitar master certificate. Kot skladatelj in aranžer je leta 2007 prejel 1. nagrado občinstva, leta 2011 pa 1. nagrado strokovne komisije na tekmovanju Jazzon.

Oba izvajalca redno nastopata tako samostojno, kot tudi v različnih glasbenih zasedbah in orkestrih, tako po Sloveniji kot tudi drugod po Evropi.

Ob dobri glasbi se bomo tako soustvarjalci kot ljubitelji gledaliških doživetij lahko družili, spoznavali ter si izmenjavali mnenja, medtem ko bo odrska zavesa zasluženo počivala, čakajoč naslednjo uprizoritev.

Festival Teden slovenske drame poteka že 48. leto zapored in tega se, skupaj z vami, lahko samo veselimo!   


Iskalnik