Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 48. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

48. Teden slovenske drame

Afterparty: N3L - Natriletno kolobarjenje s praho

"Natriletno kolobarjenje s praho je nastalo v nekem mojem razmisleku. Glasba ni moja primarna dejavnost, saj se poklicno ukvarjam z gledališčem, medtem ko je Uroš ena izmed tistih redkih človeških ribic, ki v Sloveniji živi od glasbe."

Natriletno kolobarjenje s praho je projekt, ki je nastal na pobudo avtorja in režiserja Jureta Novaka ob izidu njegove druge pesniške zbirke Stare pesmi leta 2011. K sodelovanju je povabil svojega starega prijatelja, vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (ReLight, Same babe, Zaklonišče prepeva).

Natriletno kolobarjenje je osrediščeno v dodani vrednosti spoja kompleksnih, pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi, ki črpajo iz pankersko grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev.

Nastalo je prgišče skladb, ki sta jih predstavila na nekaj nastopih v Ljubljani in po Sloveniji, leta 2013 pa sta na festivalu KantFest v Rušah prejela Zlato kanto, prvo nagrado, ki je vključevala snemalni dan v studiu 22 mariborske RTV. Tam sta posnela osem skladb, ki tvorijo prvenec Natriletno kolobarjenje s praho, v obdelavo pa sta skladbe vzela še Igor Vuk (N’Toko, Moveknowledgment) ter Gregor Zemljič (Random logic, Earresistible mastering).

Glasbeno-literarni prvenec je nemudoma prepričal domače kritike in s svojo intimno držo, kjer glasba sledi pripovedi, poezijo predstavil občinstvu na sebi lasten način. Glasbeno ozadje je zelo minimalistično, s čimer besedila dobivajo močno težo, njim pa sledijo raznorazni šumi, zvoki mistične akustične kitare ali česa podobnega, kar spreminja njune koncerte v svojevrstne predstave, ki orisujejo duh današnjega časa.


Iskalnik