Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 48. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

48. Teden slovenske drame

Vzkrik! – 2. Festival dramske pisave

KUD Vzkrik in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Festival dramske pisave Vzkrik! predstavlja sedem novih slovenskih celovečernih dramskih tekstov, nastalih v sklopu enajstih delavnic dramskega pisanja pod mentorskim vodstvom Simone Semenič. Predstavitvi tekstov v obliki bralnih uprizoritev v izvedbi mladih gledaliških ustvarjalcev in študentov AGRFT bodo sledili pogovori z avtorji ter ustvarjalci, v okviru festivala pa bo prav tako potekala okrogla miza z naslovom "Kaj pa dramatika?", ki bo tematizirala probleme sodobne slovenske dramatike.

V sklopu festivala se bodo odvile bralne uprizoritve dramskih besedil sodobnih dramskih piscev Jake Smerkolja (Besede, ki jih oči ne vidijo) in Iztoka Jereba (Lotosov cvet) v režiji Mojce Madon, Tomaža Lapajneta Dekleve (Juhuhuhu!) v režiji Luke Marcena, Tjaše Mislej (Skladišče) v režiji Mateje Kokol, Zale Simčič (Poker) v režiji Mance Kok, Mitje Lovšeta (In kdo bo šel na ples?) v režiji Brine Klampfer in Varje Hrvatin (Kako sem postal lisičje krzno) v režiji Nine Ramšak.

 


Iskalnik