Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 48. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

48. Teden slovenske drame

Saša Pavček

Pod snegom

Mini teater Ljubljana

Zasedba

Režija: Barbara Zemljič

Dramaturgija: Eva Mahkovic

Scenografija: Meta Hočevar

Kostumografija: Ana Savić Gecan

Avtor glasbe: Miha Petric

Koreografija: Magdalena Rieter

Oblikovanje luči: Miha Horvat

Lektorica: Klasja Zala Kovačič

Fotografija: Miha Fras

Igrajo

Pia Zemljič

Tamara Avguštin

Matej Puc

O uprizoritvi

Dramsko besedilo Pod snegom v trikotniku med hčerjo, njenim ljubimcem in materjo obravnava medčloveške odnose in psihološke sence vsakega posameznika. Gre za intimno zgodbo, polno strasti in ljubezni, ki človeka doleti, ne da bi se sam odločil zanjo. Dialogi v drami pa so napisani v privzdignjeni verzni obliki.

Za dramatiko Saše Pavček so značilni motivi stigem, obremenjenost s tujci, prešuštva, odsotnost enega od staršev. Ti motivi kažejo na pomembno vlogo družine v njenih dramah, moški liki imajo željo po tem, da bi bili povsod prvi, ženski pa po priznanju svojega dela. Njen jezik je vse kaj drugega kot običajen, včasih močno zvrstno in narečno zaznamovan, včasih privzdignjeno poetičen. Konci so povsod vsaj delno odprti.

Predstava se osredotoča na metaforičnost in ne na naturalizem. S kontrasti v scenografiji kaže na razliko med notranjim in zunanjim svetom likov, skozi telo, ples pa izraža intimne občutke krivde in sramu, ki jih pozna vsak izmed nas in so pomenljivo obogateni z zvokom, ki predstavlja enega od ključnih elementov predstave pri poudarjanju notranjih stanj. Predstava je intimen, gibalno in glasbeno podkrepljen, metaforičen prikaz človeških notranjih občutkov – tiste senčne strani, ki jo ljudje ponavadi skrivamo.

Premiera: 12. november 2017

Fotogalerija

Pod snegom  <em>Foto: Miha Fras</em>
Foto: Miha Fras
Pod snegom  <em>Foto: Miha Fras</em>
Foto: Miha Fras

Iskalnik